18. kesäkuuta 2016

Avainkaappi

Olin tehnyt aiemmin avainkoukuston ja pienen avainkaapin, mutta ne osoittautuivat liian pieniksi alati suureneville avainnipuille. En tätäkään raaskinut ostaa valmiina kaupasta, "koska se on niin helppo tehdä itse". Pikaprojekti tämä olikin.




Päätin tehdä kerralla sen kokoisen kaapin, ettei isompaa ehkä koskaan tarvita. Mitoiksi otin helpot tasaluvut, eli 30cm korkea - 20cm leveä - 8cm syvä.

Höyläsin mäntylaudat sentin paksuisiksi ja sahasin kulmat jiiriin. Liimaa väliin ja puristimet paikoilleen. Annoin kuivua puoli tuntia, jonka aikana sahasin vanerista takaseinän ja tein liimalevyn ovea varten.




Porasin koukuille reiät, joihin pyöritin koukkuruuvit paikoilleen. Sen jälkeen liimasin vanerin reunoistaan rungon sisään. Liimasin myös pienen reunuksen lattiaan, jotta vähemmän käytettävät avaimet ja muuta sälää voi heittää kaapin pohjalle.




Halusin oven etureunan seinärungon tasoon, joten saranat tulivat sitten myös etupuolelle. Harmi, ettei niitä saanut piiloon.




Käsittelin puuosat lakalla, johon sekoitin hieman valkoista maalia.
Tein väliaikaisen vetonupin kalusteruuvista ja saranoiden värisestä pultista.




Oven kiinni pysymisen varmistamiseksi kiinnitin kalustemagneetin oven sisäpuolelle. Otin jämäpalan puuta, johon porasin magneetin menevän reiän ja pyöristin hieman reunoja.




Liimasin magneetin seinään ja vastakappaleen oveen.




Valmista tuli! Kiinnitin kaapin seinään ruuveilla takaseinän läpi.

1 kommentti:

  1. No niin nyt mahtuu avaimia kaappiin.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista